Restaurace

Návštěva Restaurace Citadela Vás mžikem zavede zpět do dob Rakouska-Uherska, do místa, jež má více než 150-ti letou historii. Restaurace se nachází přímo v historických prostorách pevnosti Fort XVII, v části zvané reduit, která dříve sloužila jako místo poslední obrany. Dnes jsou prostory citlivě zrekonstruovány jako stylový hostinec s kapacitou až 130 míst.

Prostor restaurace je rozdělen do tzv. kójí s původní cihlovou nosnou klenbou, jež na sebe navazují, ale zároveň jsou využívány pro soukromější posezení. Unikátní tvar restaurce ukrývá tzv. malé nádvoří, vhodné pro chvilku u kávy či jako příjemný venkovní kuřácký „salonek“.

Hlavní – velké nádvoří tzv. „buzer platz“, nabízí letní příjemné posezení určené pro zahradní slavnosti, rožnění či klidné posezení mimo dosah civilizace, s kapacitou až 200 hostů. Na nádvoří je možné také shlédnout divadelní představení či komorní koncert. Večerní osvětlení nádvoří hořícími loučemi navodí příjemnou atmosféru s nádechem dob dávno minulých.

V horní části reduitu se nacházejí 2 sály, každý s kapacitou cca 80 míst a jsou vhodné pro pořádání seminářů, koncertů či malých divadel.

Restaurace Citadela je ideálním místem pro uspořádání firemních akcí, vánočních večírků, obchodních konferencí, svateb, narozeninových či rodinných oslav, s ojedinělým zážitkem z příjemného a atraktivního prostředí a vybrané domácí kuchyně.

Rautové menu si můžete vybrat z již šéfkuchařem sestavené nabídky nebo i dle Vašich individuálních přání a představ.  

Vnitřní prostory restaurace jsou nekuřácké.

OTEVÍRACÍ DOBA

Po dobu rekonstrukce a modernizace kuchyně jsme pro vás připravili venkovní letní zahrádku s grily, udírnou, výčepem, výtečnou kávou a velkým pískovištěm pro děti.

Otevírací doba společně s muzeem:
Pondělí až neděle od 11.00 do 22.00 hodin
pokud jsou hosté, tak i déle.

Restaurace Citadela je ideálním místem pro Vaši oslavu nebo akci. Jsme zárukou naprostého soukromí a péče personálu pouze o Vás a Vaše hosty. Pro firemní a soukromé akce otevíráme i mimo tuto provozní dobu.